Flere lufthavne – mere vækst

VALGPROGRAM

Flere lufthavne – mere vækst

Vi er stolte over, at se hvordan arbejdet med atlantlufthavnene i Nuuk og Ilulissat er gået i gang. Vi tager gerne det fulde ansvar for disse to projekter, som vi forventer vil blive motorer for vækst og velstand for hele landet. Her er det værd at bemærke, at disse to projekter kun er blevet til virkelig på grund af samarbejdet mellem Siumut, Nunatta Qitornai og Demokraatit. IA og Partii Naleraq har kæmpet for at forhindre disse projekter, og det siger en hel del om forskellen på de partier, der ønsker vækst og som tør træffe beslutninger og de partier, der konstant hænger i bremsen og ikke tør træffe beslutninger.

Et land på vej mod selvstændighed har brug for partier og politikere, der er modige og som tør træffe beslutninger. Ellers kommer vi aldrig videre.

Investeringerne i infrastruktur kommer dog ikke til at stoppe her. Vi glæder os til at se, at byggeriet af en regional lufthavn i Qaqortoq bliver sat i gang. En lufthavn i Qaqortoq vil være en katalysator for vækst og udvikling i hele Sydgrønland, og det har regionen fortjent.

Vi vil derudover kæmpe for, at første spadestik til to lufthavne i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit bliver taget i den kommende valgperiode. Vi ved, at det samfundsmæssigt vil være en gevinst at anlægge lufthavne disse steder, og derfor handler det mest af alt om at have modet til at træffe en beslutning om at komme i gang. I Demokraatit har vi bevist, at vi ikke er bange for at træffe beslutninger – det kommer vi til at vise igen.

Det vil vi gøre
– Sikre at ingen – og vi mener ingen – får held til at bremse de igangsatte lufthavnsprojekter i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq.
– Igangsætte det nødvendige arbejde, der skal sikre regionale lufthavne i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit.