Bæredygtighed og grøn omstilling

VALGPROGRAM

Bæredygtighed og grøn omstilling

Vi har en fantastisk natur i vores kommune – hvad enten vi taler om vores byer i Nuuk, Ittoqqortoormiit, Paamiut eller Tasiilaq, eller vores mange bygder.  En natur, som mange ynder at tage ud i – enten bare ved at gå en tur, når vi er ude og sejle eller går på jagt.  Men desværre er det vores opfattelse, at vi ikke ambitiøse nok i Kommuneqarfik Sermersooq, når det gælder investeringer i det grønne område. Det vil vi ændre!

 

For der er rift om de tilbud, vi allerede har – og derfor skal vi have flere. Vi ønsker langt flere shelters, bålpladser, naturlegepladser, løbe- og gåstier, mountainbike baner i hele kommunen -mere af det for både store og små.

 

Kommuneqarfik Sermersooq og Nuuk vokser – og den vokser hurtigt. Umiddelbart synes vi i Demokraatit godt om vækst, fordi det skaber muligheder for øget velfærd. Men væksten må også gerne tage udgangspunkt i at være grøn og ansvarlig og den skal være for alle. Det er Demokraatit ´s vigtigste mål at arbejde for grøn vækst i hele Kommuneqarfik Sermersooq.

 

Demokraatit er således af den opfattelse, at vi som kommune og dets institutioner bør gå forrest. Vi skal være med til at sætte et grønnere og ikke mindst bæredygtigt aftryk. Og hvorfor sætter vi ikke baren højt og sigter mod at blive ikke bare Grønlands grønneste kommune, men også verdens grønneste by?

Hvad kunne etableringen af et rensningsanlæg betyde for den grønne omstilling og hvad med øget genbrug af råvarer, materialer som vi som kommune kan fremme i dialog med vores private virksomheder og kommunale enheder, der sigter mod udvikling af øget bæredygtighed.

Vi bor i et land, hvor de menneskeskabte klimaforandringer er tydelige, og hvor de påvirker den måde vi lever på. Derfor har vi en naturlig interesse i at leve så grønt og klimavenligt som muligt.

Det nytter ikke noget, at vi læner os tilbage og tror, at det går over af sig selv. Vi er nødt til at tage udfordringerne dybt seriøst, og vi er nødt til at handle. Det gælder både os som beslutningstagere, og det gælder hver enkelt virksomhed og hver enkelt borger. Demokraatit tror på, at det er muligt at vende udviklingen. Men det kræver, at vi er indstillet på at yde en fælles indsats.

Vi skal producere endnu mere energi fra bæredygtige kilder som eksempelvis vand og vind. Hele verden tænker i grøn omstilling, og det skal vi blive endnu bedre til også at gøre herhjemme, selvom vi allerede er godt i gang.

Alligevel har vi endnu ikke formået at skabe en sammenhængende og ensrettet politik, der fokuserer benhårdt på klimaforbedringer og grøn omstilling.

Et forslag fra Demokraatit om at nedsat en ekspertgruppe, der skal komme med forslag til, hvad vi fra politisk hold kan gøre for at fremme en grøn og klimavenlig omstilling.

I kommuneqarfik Sermersooq skal vi have undersøgt mulighederne for at producere endnu mere energi gennem vedvarende energikilder som vand, vind og sol, ggradvist reducerer import af plastik, øge virksomhedernes og befolkningens viden om genbrug.